Vl-Brabant
 
   
  Home  
  VOORWOORD
  ORGANISATIE
  INFO
  KLASSEMENTEN
  DEELNEMERS
  RITTEN
  UITSLAGEN
  FOTO'S
PALMARES
  SPONSORS
  LINKS

zondag 3 augustus '03: finale Heverlee - Heverlee

Dimitri Defauw wint de finale in Heverlee. Danny Verelst is de eindwinnaar  (03/08)
Onder loodzware omstandigheden gingen nog 108 renners van start in deze slotrit. Tijdens de grote ronde kregen we acht leiders, David Verheyen, Kristof De Beule, Olivier Penney, Steven Lemmens, Wim Jacobs, Zakaria Eldarabna, Bert MariŽn en Jurgen Vandenbroek. Zijn kregen een voorsprong van meer dan 2 minuten. In de achtervolging kregen we een negental renners, welke op een drietal ronden van het einde aansluiting kregen met de leiders. Ook het peleton kwam op minder dan een minuut. Het werd een secondenspel tussen de leider Danny Verelst, welke de goede ontsnapping gemist had en Olivier Penny, de best gerangschikte bij de kopgroep. Ondertussen waren we terechtgekomen in de finale van deze ronde, waarbij Jurgen Vandenbroek alleen in de aanval trok. Meer dan 15 seconden kreeg hij en werd op 2 kilometer opnieuw gegrepen. Het werd een spurt in de lastige Pakenstraat waarbij Dimitri Defauw zich als snelste toonde.
Danny Verelst (Mix 1) behield voldoende voorsprong in het eindklassement en werd als eindwinnaar gehuldigd. Naast de gele trui behaalde hij ook de trui van de knelspurten. Steven Caethoven (Abx Go Pass) behoudt de puntentrui en Bart Wellens (Mix 4) wint het bergklassement. Beste Vlaams-Brabander is Frederick Veuchelen (Think Media), het jongerenklassement werd gewonnen door Wouter Weylandt (Bikeland Tradeco).
Het ploegenklassement werd gewonnen door Abx Go Pass Cycling Team.

   EINDKLASSEMENT
    1 VERELST DANNY		14h39'13''	
	2 BOUCHER DAVID	 	14h39'24''	
	3 VESTBY MARTIN		14h39'39''	
	4 VEUCHELEN FREDERIC		14h39'41''	 
	5 VAN SANTVLIET PETER	14h40'14''	
	6 WEYLANDT WOUTER		14h40'16''	
	7 DE BLOCK KENNY	 	14h40'23''	
	8 CAETHOVEN STEVEN	 	14h40'24''	
	9 RINGOET GUIDO	.	14h40'27''	
          10 VAN DEN ABEELE JOHN	14h41'01''	

 

U kunt de uitslagen hier downloaden

Rituitslag
Eindklassement na rit 5

zaterdag 2 augustus '03: rit in lijn Goetsenhoven - Goetsenhoven

Frederick Veuchelen komt solo toe in de 4de rit te Goetsenhoven. Danny Verelst blijft leider
Onder tropische temperaturen ging de vierde rit van deze ronde van start. Het was opnieuw bergkoning Bart Wellens welke de wedstrijd openbrak. Nadat hij het gezelschap kreeg van Stefan Wijnants, Danny Van Capellen en Jan Vervecken liep hun voorsprong al snel op tot boven de minuut. Na het afleggen van een lastige ronde van bijna 64km hadden zij nog 30seconden over bij de eerste doortocht. Tijdens de tweede plaatselijke ronde kwam opnieuw alles te samen. Een nieuwe aanval kwam er van Paul Celis en Olivier Taillieu. Zo ontstond een nieuwe kopgroep van 15 renners: Frederick Veuchelen en Guido Ringoet van Think Media, David Boucher en Steven Caethoven van Abx Go Pass, gele trui Danny Verelst van Mix1, Erwin Vermeulen van Hand in hand, Samuel Van Nuffelen van Mix2, Martin Vestby van Mix3, Paul Celis van Royal Antwerp BC (deze kwam in de slotronde ten val), Wouter Weylandt van Bikeland Tradeco, Peter Van Santvliet en Olivier Taillieu van Mix4, Wim Devries van Heist Zuiderkempen, Kenny De Block van Prik & Tik en John Van Den Abeele van de Nationale Piste selectie.
Op twee ronden van het einde trok Frederick Veuchelen alleen in de aanval. Bij de achtervolgers werd alles onder controle gehouden door Guido Ringoet. Veuchelen behield een veilige voorsprong en komt op 28 seconden van de leider Danny Verelst. Boucher staat tweede op 11 seconden. De spurt voor de tweede plaats werd gewonnen door Steven Caethoven voor Martin Vestby.
De gele trui blijft om de schouders van Danny Verelst, net als de trui van de knelspurten. Rick Flens leider in het jongerenklassement, kwam zwaar ten val en bijvolg werd Wouter Weylandt de nieuwe leider. Bergkoning blijft Bart Wellens, Frederick Veuchelen start morgen in het grijs als beste Vlaams-Brabander. Steven Caethoven behoudt de groene trui als leider in het puntenklassement.
Morgen staat de slotrit op het programma in Heverlee. Het belooft alvast een boeiende finale te worden.

 

U kunt de uitslagen hier downloaden

Rituitslag
Klassement na rit 4

vrijdag 1 augustus '03: tijdrit Kapelle op den Bos

David Boucher wint de tijdrit in Kapelle op den Bos. Danny Verelst pakt geel.
De derde rit in deze ronde, een tijdrit in Kapelle op den Bos over 13km werd met een boni van meer dan 20 seconden gewonnen door David Boucher (16:25,51). De nederlander Rick Flens behaalde de tweede beste tijd (16:46,14) voor Danny Verelst (16:55,25) welke de nieuwe leider wordt. David Boucher volgt op 12 sec.
De leider in het bergklassement blijft Bart Wellens en Danny Verelst blijft ook de leider in de knelspurten. De groene trui blijft om de schouders van Steven Caethoven, De beste Vlaams-Brabander wordt Olivier Penny. Beste jongeren wordt de nederlander Rick Flens. Abx Go-Pass leidt het ploegenklassement.

 

U kunt de uitslagen hier downloaden

Rituitslag

Klassement na rit 3

donderdag 31 juli '03: rit in lijn Rotselaar - Rotselaar

Kevin Van Den Eeckhout wint de tweede rit te Rotselaar. Christophe Beddegenoots pakt geel.

Het was opnieuw Bart Wellens  welke tijdens de beginfase van de wedstrijd in de aanval trok. Zo vormde er zich al  snel een kopgroep van acht. Danny Verelst, Wim Van Uffel, Samuel Van Nuffelen, Kurt Van Goidsenhoven, Wouter Weylandt, Bart Wellens, Sten Raeymaekers en Johan Peeters. Zij sprokkelden al vlug een boni van 2 minuten bij elkaar. Vooraan waren ze nog met vijf wanneer men voor de tweede keer ter hoogte van aankomst passeerden. Ondertussen was een eerste deel van het peleton terug komen opzetten en na 91km was alles terug over te doen, wanneer alles terug samen kwam. Een nieuwe groep van tien werd er gevormd tijdens de plaatselijke ronden. Uiteindelijk kwam er de beslissing toen 3 renners in de aanval trokken: Kevin Eeckhout van Bikeland, Danny Verelst van Mix1 en Christophe Beddegenoots van Think Media.  
In een spurt met drie haalde Kevin Van Den Eeckhout het vlot van zijn medevluchters Danny Verelst en Christoph Beddegenoots, die de nieuwe leider wordt. Hij krijgt ook de witte trui als beste jongere. Steven Caethoven behoudt de groene trui. Beste Vlaams-Brabander wordt Christoph Beddegenoots, terwijl Bart Wellens zijn leiderspositie in het bergklassement verstevigd.  Danny Verelst wordt de nieuwe leider in het knelspurtenklassement.  

U kunt de uitslagen hier downloaden

Rituitslag
Klassement na rit 2

woensdag 30 juli '03: rit in lijn Galmaarden- Galmaarden

Steven CAETHOVEN wint eerste rit van de Ronde van Vlaams-Brabant in Galmaarden

Een deelnemersveld van 155 deelnemers, verdeelt over 26 ploegen gingen van start in de Ronde van Vlaams-Brabant. Reeds na een paar kilometers kenden wij al een ontsnapping van vier, onder impuls van Steven Vanmolecot. Deze groep ronde tot negen tijdens de grote omloop. Na een hergroepering kende we een nieuwe aanval van Martin Vestby en Bart Wellens. Zij kregen het gezelschap van David Boucher, Danny Verelst, Kurt Vangoidsenhoven, Hamisch Haynes, John Sulkers. Na het wegvallen van John Sulkers en Martin Vestby liep de voorsprong van deze kopgroep op tot meer dan 3 minuten. Op drie ronden van het einde is het peleton wakker geworden en kwamen zo terug op het einde van voorlaatste ronde. Alles was opnieuw over te doen en al vlug volgden nieuwe aanvalspogingen.   Uiteindelijk bleven vier renners buiten de greep van het peleton, Steven Caethoven, Wouter Weylandt, Paul Celis en Koen Das. Steven Caethoven haalde het vlot van zijn medegezellen.  Hij pakt hiermee de gele, de witte, de zwarte en groene trui.

U kunt de uitslagen hier downloaden

Rituitslag
Klassement na rit 1
  Laatst bijgewerkt op Sunday 05 October 2003

© Webmaster - WBV afd. Vlaams-Brabant